به گزارش خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رخدادهاي بيستم ماه صفر پيرامون واقعه کربلا در ادامه ميآيد:
1. اربعين سيدالشهداء(ع)
در چنين روزي 40 روز از فاجعه دردناک شهادت امام حسين(ع) و اهل بيت (ع) و اصحاب با وفايشان ميگذرد. بر دوستان و شيعيان اهل بيت (ع) لازم است که با پوشيدن لباس مشکي، تعطيلي کار و برپايي مجلس عزا و شرکت در مجالس سينهزني و ذکر مصيبت، اين روز را تعظيم کنند.
2. زيارت جابر از کربلا
در اين روز در سال 61 ه - ق "جابربن عبدالله انصاري" از صحابه پيامبر گرامي اسلام و همراهانش قريب به 40 روز بعد از شهادت امام حسين (ع) از مدينه به کربلا وارد شدند. او به همراه شخصي به نام "عطيه" قبر سيدالشهداء (ع) را زيارت کرد.
3. ملحق شدن راس مطهر امام حسين (ع) به بدن مطهر
نقل است که در اين روز راس شريف امام حسين (ع) توسط امام زينالعابدين (ع) از شام به کربلا آورده شد و به بدن مطهر آن حضرت ملحق شد.
4. بازگشت اهل بيت (ع) به کربلا يا مدينه
بنابر نقلي در چنين روزي اهل بيت (ع) از شام به کربلا بازگشتند همچنين بنا بر نقل ديگري اين روز، روزي است که اهل بيت امام حسين (ع) از شام به مدينه آمدند.
ولي در ارتباط با آمدن اهل بيت حسيني(ع) در روز اربعين به کربلا، ميان مورخان تفاوت راي و گفتوگوست؛ مرحوم حاج شيخ عباس قمي در کتاب «منتهي الآمال» از سيد بن طاووس نقل ميکند که اهل بيت حرم حسيني(ع) در مسير بازگشت به مدينه، نخست به کربلا آمدند و زماني به آنجا رسيدند که جابربن عبدالله انصاري و گروهي از بني هاشم به زيارت امام حسين(ع) و يارانش آمده بودند (و با توجه به اينکه جابر در بيستم صفر به کربلا آمد، بنابراين زمان ورود اهل بيت (ع) به کربلا نيز همان روز بوده است).
اما آن مرحوم با توجه به نقل ديگر مورخان و قرائن و شواهد ديگر، ورود اهل بيت (ع) را در بيستم صفر (اربعين حسيني) به کربلا بسيار بعيد ميداند و از شيخ مفيد و شيخ طوسي نقل ميکند که اهل بيت(ع) روز بيستم صفر از شام به مدينه مراجعت کردند.
منابع:
تقويم شيعه، عبدالحسين نيشابوري، انتشارات دليل ما، 1387
مفاتيح نوين، آيتالله ناصر مکارم شيرازي و همکاران، نوبت و سال چاپ: بيست و دوم 1389، ناشر: انتشارات امام علي بن ابي طالب(ع).